fejlec

fs csont 01Farkas Sándor a 90-es évek végén kezdett el fával foglalkozni és hamar rájött, a fa könnyen engedelmeskedik akaratának. Ahogy gyarapodtak a tapasztalatai, úgy kezdett más alapanyagokban is gondolkodni. Kezdetben üvegbe gravírozott, de a fejletlen szerszámok miatt hamar korlátokba ütközött. Ekkor egy barátja tanácsára megpróbálkozott a csontfaragással, amit a mai napig nagy szeretettel űz.

f henrietteFazakas Henriette Sepsiszentgyörgyön született. Dísztárgykészítő-kézműves szakon 1996-ban végzett a „Perspektíva" Szakközépiskolában. A fa és csontfaragást édesapjától, Fazakas Sándortól, a szentivánlaborfalvi faragó-oktató mestertől sajátította el.
2012-ben „sótartó" termékével, 2014-ben „ékszerek" termékcsaládjával elnyerte a „Magyar Kézműves Remeke" díjat. Rendszeresen megfordul kézműves vásárokon, fesztiválokon, és kiállításokon. Készít különböző használati tárgyakat, egyedi ékszereket, sótartókat, papírvágó késeket, különféle gombokat, pásztor kürtöket és ivópoharakat is, valamint egyedi megrendeléseket is vállal.

Portékáink!

mez1.jpg

36jp logo

umv logo

daranyi

eu leader