fejlec

Pálinkás Sándor több, mint 30 éve kezdett méhészettel foglalkozni. Őstermelőként 1992-től tevékenykedik. Tevékenységét akkor 20 méhészcsaláddal indította, melyet mára 116 családra szaporított.
A termelt méz kisebb részét lakossági eladással, 70%-t pedig a Mézeskert Kft. - nek értékesíti. Az utóbbi években egységes az OMNE által tervezett üvegben, saját tervezésű címkével látta el és értékesítette a bevizsgált termékeit. 4 fajta mézet állít elő (akác, repce, selyemfű, napraforgó), évente összesen cca 62 mázsa mézet termel. Emellett mézviaszgyetyákat, egyéb kiegészítőket is készít, amelyet megyei turisztikai rendezvényeken, falunapokon értékesít.

miklos zDr. Miklós Zoltán 1990-ben kezdett méhekkel foglalkozni. 13 ha vegyes gyümölcsös beporzásához vásárolt 5 méhcsaládot, amelyek még az évben rajzás következtében megduplázódtak. A gyümölcsös megtermékenyítésén túl még 80 kg mézet is adtak. 3 év múlva már 72 családdal - és néhány tapasztalt méhész segítségével – vándorolt. A termelési csúcs 150 méhcsalád volt. Jelenleg - hobbiból – 40 családdal foglalkozik.

mez1Fekete József 1984. óta foglalkozik méhészettel. Az uniós csatlakozásunk óta az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) Nógrád-megyei szaktanácsadójaként segíti a méhészek, a hatóságok munkáját.
A jól ismert akác és vegyes-virágméz mellett esetenként kis szerencsével egyéb fajtamézeket is tud méheinkkel termeltetni. Facélia méze 2010-ben, galagonya és gyógynövény méze pedig 2011-ben „Az év méze" versenyen aranyérmet nyert.

Portékáink!

kanyo_05.jpg

36jp logo

umv logo

daranyi

eu leader